Kurset er for medlemmer og du må være innlogget for å få meldt deg på. Du kan logge inn ved å klikke her.

UTSATT - Det digitale dopet - foredrag

22
apr


Foredraget er utsatt til høsten, kommer tilbake med ny dato så snart vi har den klar.

 

Visste du at vi i snitt plukker opp mobilen vår 150 ganger i løpet av en dag? Og at når du som gammel ser tilbake på livet ditt vil du ha brukt over 11 år på mobilen din? Dagens teknologi har gitt oss bedre liv og det er nesten umulig å se for seg en hverdag uten smarttelefoner. Men, teknologien har en bakside. Bli medpå foredrag og hør mer om dette.

Onsdag 22. april kl. 17.00.
Scandic Ørnen Hotel.

Vi vet fra større studier at det er en sammenheng mellom mobilbruk og depresjon, angst og søvnlidelser. Spesielt er dette godt dokumentert hos barn og ungdom. Ironien er at de fleste av oss bruker mest tid på de plattformene som gjør oss mindre lykkelige.

Facebook, Instagram og Snapchat er eksempler på dette. Dette virker ulogisk, men det er en god forklaring på hvorfor det er slik. Disse programmene er laget for å gjøre oss avhengige. Og avhengige har vi blitt. En undersøkelse fra USA viser at over 80% av ungdommer mellom 10-16 år heller vil være en dag uten stemmen sin, enn en dag uten mobilen.

For teknologiselskaper er dette gode nyheter. Jo mer tid vi bruker på plattformene deres, jo mer øker markedsverdien på selskapene. Visste du at Facebook, med sine over 2,5 milliarder brukere, i dag er verdt over 500 milliarder dollar? Det er mer enn brutto nasjonalproduktet til et mellomstort europeisk land!

Teknologien har kommer for å bli, men vi kan velge hvordan vi ønsker å bruke den.

I Ole Petters foredrag vil du høre om hvordan mobilbruk påvirker hjernene våre og hvordan du ved hjelp av noen enkle grep kan redusere avhengigheten av smarttelefoner. Men, kanskje aller først og fremst, få noen tips hvordan vi kan bruke teknologien på en best mulig måte. I våre egne liv, og i barnas. Ole Petter Hjelle, er fastlege i Åsgårdstrand, doktorgrad i nevrologi, førstelektor på Universitetet i Sørøst-Norge der han forsker og underviser ved fakultet for helse- og sosialvitenskap.

Lett servering i forkant.

Dette er et samarbeid mellom Parat, Delta, Nito, Lederne og Finansforbundet. Begrenset antall plasser – første mann til møllen.

Kursinfo
Sted:
Bergen
Dato:
22.04.2020 kl.17.00
Kurstittel:
UTSATT - Det digitale dopet - foredrag
Kursavgift:
Gratis
Kontakt:
Anne Karina Wolfe Liljegren
awl@finansforbundet.no
97180073